Gamingstol guiden – viktigt att tänka på innan köp

  • av

En bra gamingstol ger dig komforten och ergonomin som behövs för att vara en aktiv gamer. Den rätta gamingstolen gör att du kan spela flera timmar utan att få ont i delar av kroppen och dålig hållning. Det viktigaste när det kommer till att köpa en ny gamingstol är självaste ergonomin, eftersom vi endast har en kropp som vi måste vara rädda om. 

Tillverkare

Idag finns det massvis med tillverkare för de klassiska skålade racinginsiprerade gamingstolarna. De flesta håller sig till racing designen och de klassiska funktionerna. Tillverkarna skiljer sig åt lite grann vad gäller pris, kvalité och ergonomi. I regel har dock de största tillverkarna idag väldigt bra komfort och valt material som är sköna och håller länge. 

DXracer

Detta är en av de mest klassiska tillverkaren av gamingstolar och har varit med i branschen länge. Typiskt har DXracer stolar en racinginspirerad design och tillverkas i material som andas och håller. De har ett par olika modeller i olika prisklasser vilket gör att du förmodligen hittar gamingstolen du är ute efter. 

Arozzi

Arozzi är ett företag som grundades i Sverige och har mestadels av sin fokus på just gamingstolar. Deras design påminner lite om DXracers design, alltså den typiska gamingstolen. Arozzi har en mängd olika modeller och förmodligen något som passar dig. Arozzi har även en “chair guide” på deras hemsida där du kan läsa mer om de olika modellerna. Sett till pris är deras gamingstolar oftast väldigt prisvärda. 

Noblechairs

Noblechairs gamingstolar är lite mer åt premium hållet med stolar som har kvalitets material vilket känns vid första sittningen. Deras stolar är lite dyrare än snittet och definitivt inte prisvärda för alla. Men om du är villig att betala lite mer är deras gamingstolar helt klart ett perfekt val. 

Secretlab

Detta är en mer internationell gamingstol tillverkare som inte syns lika mycket på den svenska marknaden. Deras stolar är lite dyrare men har väldigt bra kvalité och komfort. Deras stolar går fortfarande att få tag på om man bor i Sverige och är ett bra alternativ för dig som är ute efter något som går att använda i flera timmar utan ont. 

Andra tillverkare

Det finns en hel marknad med andra tillverkare utav gamingstolar och de flesta har förmodligen en modell som passar dig. Är du osäker på vilken tillverkare och vilken modell du bör välja kan du antingen kolla youtube videos där de recenserar stolarna, läsa på olika webbplatser och om möjlighet finns testa självaste varan i butik. 

Material

Materialet i gamingstolen är en av de viktigaste faktorerna för att veta om en gamingstol är värd att köpa eller inte. Materialet har en stor påverkan på kvalitén och är oftast det som går sönder först på en gamingstol. Det är även materialet som har stor påverkan på hur mycket komfort en gamingstol har och hur mycket stolen “andas”. 

Riktigt läder

Läder som inte är konstgjort är mycket mer ovanligt i gamingstolar än konstläder. Fördelen med riktigt läder är att det håller otroligt länge och andas mycket bättre än konstgjortläder. En del tillverkare har riktigt läder i deras premiumstolar. Nackdelen är givetvis att det är djur som måste användas till din gamingstol. 

PU läder

PU läder är ett väldigt vanligt material i gamingstolar och liknar riktigt läder till stor del. Detta konstgjorda lädret liknar mer riktigt läder än andra konstgjorda lädervarianter och därför är det ett populärt val. Kvaliteten är även väldigt bra och resulterar i en gamingstol som håller länge. 

PVC läder

PVC läder är även ett riktigt bra alternativ till riktigt läder och används av många tillverkare. PVC-läder är på tyget belagt med PVC-harts som gör att det liknar riktigt läder och får bättre kvalité jämfört med vanligt tyg. 

Är du osäker på vilken gamingstol du bör köpa rekommenderar vi dig att läsa artikeln bästa gamingstolen 2021 av gamingtips.se. 

Photo by Kadyn Pierce on Unsplash