Vart är alla grafikkort?

  • av

Om du hade tänkt uppdatera datorn på sistone eller kanske bygga en helt ny dator har du förmodligen märkt att alla grafikkort är slut i lager. Så vad beror detta på? 

Fabriker och producering

Under Covid-19 pandemin så har många tillverkare i China och andra delar av världen stoppat sin producering av nya grafikkort och detta har givetvis haft en enorm påverkan på utbudet. Detta gör att tillverkarna inte kan nå ut till kunderna i tid och lagerna töms otroligt fort.  

Efterfrågan

Efterfrågan för grafikkort har stigit otroligt mycket, det har varit en uppgång på 360 procent under januari och februari jämfört med samma period 2020. Detta är givetvis inte tillverkarna beredda på och med fabrikerna som är lite halvpausade så resulterar detta givetvis med att lagret töms. 

Karantän

Med fler som jobbar hemifrån och elever som har distansundervisning resulterar detta i att fler blir mer spelsugna än innan. En hel del har uppgraderat sin rig under denna pandemin och flera har köpt en dator för tidsfördriv. När så många köper komponenter samtidigt kan en sån här brist på grafikkort uppstå.